Nie. Proces rekrutacji jest dwuetapowy:

  • Etap pierwszy – rekrutacja w systemie on-line
  • Etap drugi – dostarczenie kompletu dokumentów

- Na stronie www.wsm.warszawa.pl kliknij REKRUTACJA ONLINE
- Załóż konto (rejestracja)
- W czasie rejestracji podasz swój adres email, który będzie Twoim loginem
- Na podany przez Ciebie adres email otrzymasz link aktywacyjny do systemu IRK
- Zaloguj się do systemu IRK
- Uzupełnij wymagane pola: dane osobowe – zdjęcie - wykształcenie – kierunek – deklaracje - wybór planu finansowania oraz w przypadku osób rekrutujących się na studia II stopnia – dyplom.
- Z zakładki „wydruki” pobierz i wydrukuj podanie
- Niezwłocznie po rekrutacji w systemie IRK przyjdź do Działu Rekrutacji WSM z kompletem dokumentów

Wymagane dokumenty (OBYWATEL POLSKI)
- Podanie o przyjęcie (kwestionariusz wydrukowany z systemu IRK)
- oryginał, odpis lub duplikat świadectwa dojrzałości wraz z kserokopią
- świadectwo ukończenia szkoły średniej wraz z kserokopią (w przypadku kandydatów posiadających nową maturę)
- dyplom ukończenia studiów wyższych wraz z kserokopią (dotyczy kandydatów na studia II stopnia)
- dowód osobisty wraz z kserokopią
- 1 aktualne zdjęcie, takie jak zostało wgrane do systemu IRK (format 35x45mm)
- potwierdzenie wniesienia opłaty wpisowej na konto Uczelni (patrz promocje)
Przyjmujemy tylko komplet dokumentów

Rekrutacja na semestr jesienno-zimowy trwa od 11 czerwca 2018 do 20 września 2018 r.

Wymagane dokumenty (OBCOKRAJOWIEC)
- Podanie o przyjęcie (kwestionariusz wydrukowany z systemu IRK)
- oryginał świadectwa dojrzałości lub dokumentu równoważnego
- oryginał dyplomu ukończenia studiów wyższych (dotyczy kandydatów na studia II stopnia)
- Tłumaczenia przez tłumacza przysięgłego w Polsce (świadectwo, dyplom, zaświadczenie lekarskie)
- zaświadczenie z kuratorium oświaty o uznawalności świadectwa/dyplomu, jeżeli jego uznanie za równoważne z odpowiednikiem Polskim nie może nastąpić na podstawie umowy międzynarodowej
- zaświadczenie lekarskie o braku przeciwwskazań do podjęcia studiów
- Paszport
- Wiza
- Ubezpieczenie
- 1 aktualne zdjęcie, takie jak zostało wgrane do systemu IRK (format 35x45mm)
- zaświadczenie o zameldowaniu w Polsce lub umowa najmu (jeśli student nie będzie mieszkał w domu studenta)
- certyfikat potwierdzający znajomość języka polskiego na poziomie B2 (lub języka angielskiego w przypadku studiów w języku angielskim)
- potwierdzenie wpłaty wpisowego i czesnego za 1 semestr na konto Uczelni (patrz promocje)
Jeśli w imieniu studenta dokumenty będzie składała inna osoba, będzie potrzebne pełnomocnictwo notarialne na złożenie, odbiór i podpisywanie dokumentów w imieniu studenta oraz tłumaczenie tego pełnomocnictwa.
W terminie późniejszym można dostarczyć: wizę, polisę ubezpieczeniową, potwierdzenie zameldowania lub umowa najmu.

Tak, ponieważ od razu podpisujemy umowę o studiowaniu i wydajemy decyzję o przyjęciu.Tak, ponieważ od razu podpisujemy umowę o studiowaniu i wydajemy decyzję o przyjęciu.Jeśli student z jakiegoś powodu nie może dostarczyć dokumentów osobiście może to zrobić za pośrednictwem pełnomocnika. W tym przypadku wymagane jest pełnomocnictwo notarialne na złożenie, odbiór dokumentów i podpisywanie dokumentów w imieniu kandydata.

Rekrutacja na semestr jesienno-zimowy trwa od 11 czerwca 2018 do 20 września 2018 r.

Komplet dokumentów należy składać w dziale rekrutacji (główny budynek, na parterze, pokój F-004)

Tak. Aby skorzystać z promocji wpisowego należy złożyć komplet dokumentów w terminach promocji. Sprawdź regulamin.

Tak. Proszę sprawdzić zarządzenia Kanclerza w sprawie zasad naliczania i uiszczania czesnego.

Obywatele polscy mogą wpłacać czesne w ratach miesięcznych od 1 semestru.
Cudzoziemcy mogą wpłacać czesne w ratach miesięcznych od 2 semestru.
Szczegóły na temat wysokości rat miesięcznych znajdziecie państwo w zarządzeniu Kanclerza w sprawie zasad naliczania i uiszczania czesnego.

Obywatele polscy wpłat dokonują na konto indywidualne które jest wygenerowane w systemie IRK.
W tytule przelewu należy wpisać imię, nazwisko, nr pesel, po otrzymaniu numeru albumu studenta wystarczy wpisywać ten numer.

Obcokrajowcy dokonują wpłat w euro na konto walutowe

PLUS BANK S.A. ul. Ostrobramska 77; 04-175 Warszawa
1/ Ukraina - 42 1680 1248 0000 3000 2252 0759
2/ Słowacja - 44 1680 1248 0000 3000 2252 4506
3/ Czechy - 91 1680 1248 0000 3000 2252 4533
KOD SWIFT BANKU(BIC Code)PLUS BANKU do przelewów zagranicznych TO : IVSEPLPP

W tytule przelewu należy wpisać imię, nazwisko, nr paszportu, po otrzymaniu numeru albumu studenta wystarczy wpisywać ten numer.

Do procesu rekrutacji wymagane jest złożenie w terminie kompletu dokumentów i wniesienie opłaty rekrutacyjnej (patrz promocje) – przedmioty na świadectwie maturalnym i jego wyniki nie mają wpływu na przebieg procesu rekrutacyjnego.

Zajęcia na studiach niestacjonarnych są co 2 tyg. (sobota-niedziela)

Dla obywateli polskich:

 
  • Od 1 września 2018 r. do zakończenia rekrutacji – wpisowe wynosi  350 zł

Dla cudzoziemców:

 
  • od  1 września 2018 r. do zakończenia rekrutacji  - wpisowe wynosi 200 €

Dla Absolwentów:

 
  • Od  11 czerwca 2018 r. do 28 września 2018r. – wpisowe wynosi 0 zł
Rekrutacja 2018 / 2019

Prawo

Jeżeli interesujesz się:

  • prawem i wiążesz z tym swoją przyszłość,
  • prawem europejskim i międzynarodowym,
  • problematyką przestępczości - jej zapobiegania i wykrywania,
  • statusem prawnym jednostki,
  • funkcjonowaniem wymiaru sprawiedliwości i jego organów,
  • polityką kryminalną i penitencjarną,
  • prawnymi aspektami działalności gospodarczej.

Opis kierunku

Absolwent tego kierunku legitymuje się szeroką wiedzą ogólną z zakresu wszystkich dziedzin prawa oraz historii prawa, historii doktryn polityczno-prawnych, filozofii. Posiada umiejętność rozumienia tekstów prawnych, posługiwania się regułami logicznego rozumowania, interpretowania przepisów oraz jest przygotowany do dalszego rozwoju w zakresie specjalizacji w dowolnej dziedzinie prawa polskiego lub obcego, jak też do podjęcia pracy naukowej. Praktyczną stroną edukacji jest również możliwość wzięcia udziału w licznie organizowanych przez Uczelnię dodatkowych formach aktywności np. w Klinice Prawa.

Studenci pod okiem profesjonalistów uczą się sporządzać pisma procesowe, udzielać porad prawnych i wydawać opinie, a wszystko to na kanwie autentycznych przypadków osób korzystających z porad Kliniki.

Perspektywy zawodowe

Zatrudnienie w wymiarze sprawiedliwości (sądownictwo, adwokatura, prokuratura, notariat)

Praca w organach administracji rządowej i samorządowej

Praca w strukturach gospodarki narodowej

Praca w instytucjach społecznych i socjalnych

Praca w organach administracji skarbowej

Praca w Policji i innych służbach mundurowych

Rodzaj studiów

Studia jednolite magisterskie


Czas trwania: 10 semestrów

Tryb: stacjonarny, niestacjonarny

Uzyskany tytuł: magister

Czesne Prawo

Opłata Studia jednolite stacjonarne Studia jednolite niestacjonarne
Semestralna 2600 zł 2400 zł
Miesięczna (5 rat w semestrze) 550 zł 510 zł
Cudzoziemcy
Opłata Studia jednolite stacjonarne Studia jednolite niestacjonarne
Semestralna 630 € 580 €
Miesięczna (5 rat w semestrze) 135 € 125 €

Rekrutacja w 3 krokach

2

Wnieś opłatę wpisową (patrz promocje)

3

Przyjdź do działu rekrutacji z kompletem dokumentów

Wymagane dokumenty

Wymagane dokumenty dla obywateli polskich

 

  • Podanie o przyjęcie (wydrukowane z systemu rejestracji internetowej IRK)
  • oryginał, odpis lub duplikat świadectwa dojrzałości wraz z kserokopią
  • świadectwo ukończenia szkoły średniej wraz z kserokopią (w przypadku kandydatów posiadających nową maturę)
  • dyplom ukończenia studiów wyższych wraz z kserokopią (w przypadku rekrutacji na studia II stopnia)
  • dowód osobisty wraz z kserokopią
  • 1 aktualne zdjęcie, takie jak zostało wgrane do systemu IRK (format 35x45mm - jak do dowodu osobistego)
  • potwierdzenie wniesienia opłaty wpisowej na konto Uczelni

Jeśli chcesz skorzystać z promocji wpisowego dostarcz komplet dokumentów
w terminie obowiązywania promocji.

 

Przed złożeniem dokumentów w Dziale Rekrutacji należy wnieść opłatę wpisową na konto uczelni WSM w Warszawie:

PLUS BANK S.A. ODDZIAŁ KORPORACYJNY W WARSZAWIE nr 68 1140 1010 0000 5201 8300 1010

Tytuł przelewu: WPISOWE, IMIĘ i NAZWISKO, NUMER PESEL

Wymagane dokumenty dla cudzoziemców

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie na studia do uczelni zobowiązani są do złożenia:

  • podania (formularz rekrutacyjny) do Rektora Wyższej Szkoły Menedżerskiej,
  • polskiego świadectwa dojrzałości lub innego dokumentu uzyskanego za granicą, uprawniającego do ubiegania się o przyjęcie na studia w uczelniach każdego typu w państwie, w którego systemie działa instytucja wydająca świadectwo, uznanym, zgodnie z przepisami w sprawie nostryfikacji świadectw szkolnych i świadectw maturalnych uzyskanych za granicą lub na podstawie umowy międzynarodowej, za równoważny odpowiedniemu polskiemu świadectwu dojrzałości(*),
  • zaświadczenie z kuratorium oświaty o uznawalności świadectwa/dyplomu, jeżeli jego uznanie za równoważne z odpowiednikiem Polskim nie może nastąpić na podstawie umowy międzynarodowej,
  • w przypadku studiów drugiego stopnia – oprócz świadectwa dojrzałości, także dyplom ukończenia w Polsce studiów pierwszego stopnia lub inny dokument ukończenia uczelni za granicą uprawniający do podjęcia studiów drugiego stopnia w państwie, w którym został wydany, uznanym, zgodnie z przepisami w sprawie nostryfikacji dyplomów ukończenia studiów wyższych uzyskanych za granicą lub na podstawie umowy międzynarodowej, za równorzędny z odpowiednim polskim dyplomem ukończenia studiów pierwszego stopnia (*),
  • wykazują się dobrym stanem zdrowia, udokumentowanym zaświadczeniem lekarskim, stwierdzającym brak przeciwwskazań do podjęcia kształcenia na obranym kierunku i formie kształcenia (*),
  • posiadają polisę ubezpieczeniową na wypadek choroby lub następstw nieszczęśliwych wypadków na okres kształcenia w Polsce albo Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego lub przystąpią do ubezpieczenia w Narodowym Funduszu Zdrowia niezwłocznie po rozpoczęciu kształcenia,
  • jedna fotografia 35x45 mm
  • potwierdzenia wniesienia opłaty wpisowej 200 euro (program promocyjny wpisowe 0 euro) i czesnego za I semestr studiów oraz okazania dowodów wpłat podczas składania kompletu dokumentów w Biurze Rekrutacji,
  • paszport oraz wizę lub kartę pobytu albo inny dokument uprawniający do pobytu na terytorium RP – w przypadku cudzoziemców spoza obszaru państw członkowskich Unii Europejskiej, Konfederacji Szwajcarskiej lub państw członkowskich Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA),
  • potwierdzenie zameldowania lub zamieszkania (potwierdzenie należy złożyć w Biurze Rekrutacji po otrzymaniu stosownej wizy w terminie nie późniejszym niż rozpoczęcie pierwszych zajęć),
  • dokumentu poświadczającego znajomość języka polskiego pozwalającego na podjęcie studiów w języku polskim (*).

*Dokumenty w języku obcym należy przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego w Polsce.

Jeśli chcesz skorzystać z promocji wpisowego dostarcz komplet dokumentów w terminie obowiązywania promocji. Numery rachunków dla cudzoziemców podejmujących kształcenie zgodnie z § 3 Regulaminu przyjęć na studia (opłaty w EURO)


PLUS BANK S.A.:

1/ Ukraina:  42 1680 1248 0000 3000 2252 0759

2/ Słowacja:  44 1680 1248 0000 3000 2252 4506

3/ Czechy: 91 1680 1248 0000 3000 2252 4533

KOD SWIFT BANKU(BIC Code)PLUS BANKU do przelewów zagranicznych

TO : IVSEPLPP

 

Tytuł przelewu: WPISOWE, IMIĘ i NAZWISKO, NUMER PESEL


Kurs języka polskiego

Cudzoziemcy podejmujący studia w języku polskim zobowiązani są do posiadania:

  • ukończonego rocznego kursu przygotowawczego do podjęcia nauki w języku polskim w jednostkach wyznaczonych przez ministra właściwego do spraw szkolnictwa wyższego,

lub

  • certyfikatu znajomości języka polskiego wydany przez Państwowa Komisję Poświadczania Znajomości Języka Polskiego jako Obcego,

lub

  • potwierdzenia Uczelni, że ich przygotowanie oraz stopień znajomości języka polskiego pozwalają na podjęcie studiów w języku polskim.
  • dokumentami potwierdzającymi znajomość języka obcego są również świadectwa, dyplomy i inne dokumenty potwierdzające ukończenie za granicą szkoły ponadpodstawowej, w której zajęcia były prowadzone w tym samym języku obcym, w jaki cudzoziemiec będzie odbywał studia w Polsce

 

W przypadku braku jednego z tych dokumentów kandydat zobowiązany jest do odbycia obowiązkowego kursu języka polskiego, organizowanego przez WSM.

Wysokość i warunki odpłatności oraz odbywania kursu regulują stosowne zarządzenia Kanclerza.

Studia I - II stopnia
Studia I - II stopnia
Studia jednolite magisterskie
STUDIA I STOPNIA
Studia I - II stopnia
Studia I stopnia
Studia I - II stopnia
Facebook

rekru_online.png