Dla obywateli polskich:

 
  • Od  11 czerwca 2018 r. do 31 lipca 2018 r. – wpisowe wynosi  0 zł

Dla cudzoziemców:

 
  • od  04 czerwca 2018 r. do 31 lipca 2018 r.  wpisowe wynosi 0 €

Dla Absolwentów:

 
  • Od  11 czerwca 2018 r. do 20 września 2018r. – wpisowe wynosi 0 zł
Rekrutacja 2018 / 2019

Prawo

Jeżeli interesujesz się:

  • prawem i wiążesz z tym swoją przyszłość,
  • prawem europejskim i międzynarodowym,
  • problematyką przestępczości - jej zapobiegania i wykrywania,
  • statusem prawnym jednostki,
  • funkcjonowaniem wymiaru sprawiedliwości i jego organów,
  • polityką kryminalną i penitencjarną,
  • prawnymi aspektami działalności gospodarczej.

Opis kierunku

Absolwent tego kierunku legitymuje się szeroką wiedzą ogólną z zakresu wszystkich dziedzin prawa oraz historii prawa, historii doktryn polityczno-prawnych, filozofii. Posiada umiejętność rozumienia tekstów prawnych, posługiwania się regułami logicznego rozumowania, interpretowania przepisów oraz jest przygotowany do dalszego rozwoju w zakresie specjalizacji w dowolnej dziedzinie prawa polskiego lub obcego, jak też do podjęcia pracy naukowej. Praktyczną stroną edukacji jest również możliwość wzięcia udziału w licznie organizowanych przez Uczelnię dodatkowych formach aktywności np. w Klinice Prawa.

Studenci pod okiem profesjonalistów uczą się sporządzać pisma procesowe, udzielać porad prawnych i wydawać opinie, a wszystko to na kanwie autentycznych przypadków osób korzystających z porad Kliniki.

Perspektywy zawodowe

Zatrudnienie w wymiarze sprawiedliwości (sądownictwo, adwokatura, prokuratura, notariat)

Praca w organach administracji rządowej i samorządowej

Praca w strukturach gospodarki narodowej

Praca w instytucjach społecznych i socjalnych

Praca w organach administracji skarbowej

Praca w Policji i innych służbach mundurowych

Rodzaj studiów

Studia jednolite magisterskie


Czas trwania: 10 semestrów

Tryb: stacjonarny, niestacjonarny

Uzyskany tytuł: magister

Czesne Prawo

Opłata Studia jednolite stacjonarne Studia jednolite niestacjonarne
Semestralna 2600 zł 2400 zł
Miesięczna (5 rat w semestrze) 550 zł 510 zł
Cudzoziemcy
Opłata Studia jednolite stacjonarne Studia jednolite niestacjonarne
Semestralna 630 € 580 €
Miesięczna (5 rat w semestrze) 135 € 125 €

Rekrutacja w 3 krokach

2

Wnieś opłatę wpisową (patrz promocje)

3

Przyjdź do działu rekrutacji z kompletem dokumentów

Wymagane dokumenty

Wymagane dokumenty dla obywateli polskich

 

  • Podanie o przyjęcie (wydrukowane z systemu rejestracji internetowej IRK)
  • oryginał, odpis lub duplikat świadectwa dojrzałości wraz z kserokopią
  • świadectwo ukończenia szkoły średniej wraz z kserokopią (w przypadku kandydatów posiadających nową maturę)
  • dyplom ukończenia studiów wyższych wraz z kserokopią (w przypadku rekrutacji na studia II stopnia)
  • dowód osobisty wraz z kserokopią
  • 1 aktualne zdjęcie, takie jak zostało wgrane do systemu IRK (format 35x45mm - jak do dowodu osobistego)
  • potwierdzenie wniesienia opłaty wpisowej na konto Uczelni

Jeśli chcesz skorzystać z promocji wpisowego dostarcz komplet dokumentów
w terminie obowiązywania promocji.

 

Przed złożeniem dokumentów w Dziale Rekrutacji należy wnieść opłatę wpisową na konto uczelni WSM w Warszawie:

PLUS BANK S.A. ODDZIAŁ KORPORACYJNY W WARSZAWIE nr 68 1140 1010 0000 5201 8300 1010

Tytuł przelewu: WPISOWE, IMIĘ i NAZWISKO, NUMER PESEL

Wymagane dokumenty dla cudzoziemców

Cudzoziemcy ubiegający się o przyjęcie na studia do uczelni zobowiązani są do złożenia:

  • podania (formularz rekrutacyjny) do Rektora Wyższej Szkoły Menedżerskiej,
  • polskiego świadectwa dojrzałości lub innego dokumentu uzyskanego za granicą, uprawniającego do ubiegania się o przyjęcie na studia w uczelniach każdego typu w państwie, w którego systemie działa instytucja wydająca świadectwo, uznanym, zgodnie z przepisami w sprawie nostryfikacji świadectw szkolnych i świadectw maturalnych uzyskanych za granicą lub na podstawie umowy międzynarodowej, za równoważny odpowiedniemu polskiemu świadectwu dojrzałości(*),
  • zaświadczenie z kuratorium oświaty o uznawalności świadectwa/dyplomu, jeżeli jego uznanie za równoważne z odpowiednikiem Polskim nie może nastąpić na podstawie umowy międzynarodowej,
  • w przypadku studiów drugiego stopnia – oprócz świadectwa dojrzałości, także dyplom ukończenia w Polsce studiów pierwszego stopnia lub inny dokument ukończenia uczelni za granicą uprawniający do podjęcia studiów drugiego stopnia w państwie, w którym został wydany, uznanym, zgodnie z przepisami w sprawie nostryfikacji dyplomów ukończenia studiów wyższych uzyskanych za granicą lub na podstawie umowy międzynarodowej, za równorzędny z odpowiednim polskim dyplomem ukończenia studiów pierwszego stopnia (*),
  • wykazują się dobrym stanem zdrowia, udokumentowanym zaświadczeniem lekarskim, stwierdzającym brak przeciwwskazań do podjęcia kształcenia na obranym kierunku i formie kształcenia (*),
  • posiadają polisę ubezpieczeniową na wypadek choroby lub następstw nieszczęśliwych wypadków na okres kształcenia w Polsce albo Europejską Kartę Ubezpieczenia Zdrowotnego lub przystąpią do ubezpieczenia w Narodowym Funduszu Zdrowia niezwłocznie po rozpoczęciu kształcenia,
  • jedna fotografia 35x45 mm
  • potwierdzenia wniesienia opłaty wpisowej 200 euro (program promocyjny wpisowe 0 euro) i czesnego za I semestr studiów oraz okazania dowodów wpłat podczas składania kompletu dokumentów w Biurze Rekrutacji,
  • paszport oraz wizę lub kartę pobytu albo inny dokument uprawniający do pobytu na terytorium RP – w przypadku cudzoziemców spoza obszaru państw członkowskich Unii Europejskiej, Konfederacji Szwajcarskiej lub państw członkowskich Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA),
  • potwierdzenie zameldowania lub zamieszkania (potwierdzenie należy złożyć w Biurze Rekrutacji po otrzymaniu stosownej wizy w terminie nie późniejszym niż rozpoczęcie pierwszych zajęć),
  • dokumentu poświadczającego znajomość języka polskiego pozwalającego na podjęcie studiów w języku polskim (*).

*Dokumenty w języku obcym należy przetłumaczyć u tłumacza przysięgłego w Polsce.

Jeśli chcesz skorzystać z promocji wpisowego dostarcz komplet dokumentów w terminie obowiązywania promocji. Numery rachunków dla cudzoziemców podejmujących kształcenie zgodnie z § 3 Regulaminu przyjęć na studia (opłaty w EURO)


PLUS BANK S.A.:

1/ Ukraina:  42 1680 1248 0000 3000 2252 0759

2/ Słowacja:  44 1680 1248 0000 3000 2252 4506

3/ Czechy: 91 1680 1248 0000 3000 2252 4533

KOD SWIFT BANKU(BIC Code)PLUS BANKU do przelewów zagranicznych

TO : IVSEPLPP

 

Tytuł przelewu: WPISOWE, IMIĘ i NAZWISKO, NUMER PESEL


Kurs języka polskiego

Cudzoziemcy podejmujący studia w języku polskim zobowiązani są do posiadania:

  • ukończonego rocznego kursu przygotowawczego do podjęcia nauki w języku polskim w jednostkach wyznaczonych przez ministra właściwego do spraw szkolnictwa wyższego,

lub

  • certyfikatu znajomości języka polskiego wydany przez Państwowa Komisję Poświadczania Znajomości Języka Polskiego jako Obcego,

lub

  • potwierdzenia Uczelni, że ich przygotowanie oraz stopień znajomości języka polskiego pozwalają na podjęcie studiów w języku polskim.
  • dokumentami potwierdzającymi znajomość języka obcego są również świadectwa, dyplomy i inne dokumenty potwierdzające ukończenie za granicą szkoły ponadpodstawowej, w której zajęcia były prowadzone w tym samym języku obcym, w jaki cudzoziemiec będzie odbywał studia w Polsce

 

W przypadku braku jednego z tych dokumentów kandydat zobowiązany jest do odbycia obowiązkowego kursu języka polskiego, organizowanego przez WSM.

Wysokość i warunki odpłatności oraz odbywania kursu regulują stosowne zarządzenia Kanclerza.

Rekrutacja online

Do końca promocji pozostały

13 Dni 09 Hours 31 Minutes 15 Seconds
Studia I - II stopnia
Studia I - II stopnia
Studia jednolite magisterskie
STUDIA I STOPNIA
Studia I - II stopnia
Studia I stopnia
Studia I - II stopnia
Facebook

rekru_online.png